Τρίκαλα

Αγωνία για την εστίαση …στα κάγκελα οι επαγγελματίες του κλάδου στα Τρίκαλα

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι επαγγελματίες της εστίασης στην πόλη των Τρικάλων  για το ενδεχόμενο άνοιγμα, “για λίγες ημέρες” όπως επίσημα λέγεται.

Στις συζητήσεις μαζί τους διακρίνεις την γενικότερη απογοήτευση που επικρατεί πανελλαδικά στον κλάδο. Δεδομένου πως τα Τρίκαλα  αποτελούν  μια επαρχιακή πόλη και δεν μπορεί να συγκριθεί με τα αστικά κέντρα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στο πλήθος των ανθρώπων που θα βγουν έξω στην περίπτωση άρσης του lockdown. Η πληθώρα των επιλογών σε χώρους εστίασης μοιράζει ακόμη περισσότερο την “πίτα” που θα είναι – εκ των πραγμάτων – περιορισμένη.

Βασική απαίτηση των επαγγελματιών της εστίασης είναι ο διαμερισμός των κλάδων. «Δεν μπορεί το ίδιο να ισχύει για εστιατόρια, το ίδιο για τα club και το ίδιο για τα μπουγατσατσίδικα», μας λένε με έμφαση και συνεχίζουν: «Στα όποια μέτρα επιβληθούν στο μέλλον θα πρέπει να υπάρχει εξειδίκευση όχι μόνο ως προς την ποσότητα των πελατών αλλά ως προς τον τύπο του μαγαζιού που ο καθένας καλείται να λειτουργήσει».Αρνητικοί εμφανίζονται οι περισσότεροι εκ των επαγγελματιών σε ένα ενδεχόμενο άνοιγμα, για μικρό χρονικό διάστημα τις γιορτές. «Καλύτερα να μας αφήσουν κλειστά και να περάσει όσο γρηγορότερα γίνεται όλο αυτό που ζούμε», λένε οι καταστηματάρχες των μεγαλύτερων μαγαζιών. Το ίδιο όμως δεν μπορεί να ισχύσει και για τα μικρότερα μαγαζιά, τις οικογενειακές επιχειρήσεις, που μπορούν να βγάλουν μεροκάματο ακόμα και με αυστηρότερα μέτρα.

 

Back to top button