Η νέα γευστική άφιξη στην Αθήνα με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Μια νέα γευστική άφιξη αλλάζει τον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας. Με moto τους το «Από το Λονδίνο με αγάπη», τα Soho Burgers προσγειώθηκαν από τη βρετανική μητρόπολη (εξού και το όνομα) στην Αθήνα και ήδη μετρούν τα πρώτα τους καταστήματα σε Νέα Ερυθραία, Μελίσσια, Γλυκά Νερά και Νέα Φιλαδέλφεια.
Οι απανταχού λάτρεις των μπέργκερ (και όχι μόνο) θα βρουν τον ναό τους σε ένα νέο και πολλά υποσχόμενο εγχείρημα που φέρει την υπογραφή του γνωστού σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου.
Ο αγαπημένος σεφ βάζει το μεράκι του στη νέα αλυσίδα απολαυστικών και εντυπωσιακών signature μπέργκερ που συστήνει στο ελληνικό κοινό η αγγλικών επιρροών Ignite Restaurants.
«Πρόκειται για ένα επιτυχημένο group που έρχεται από το εξωτερικό και συνεργάζεται με μεγάλα brands εστιατορίων, έτσι είναι πολύ σημαντικό ότι θέλουν να κάνουν δουλειά στην Ελλάδα», αναφέρει ο ίδιος ο σεφ μιλώντας στο Bovary.
«Η κουβέντα για συνεργασία ξεκίνησε έναν χρόνο πριν, αλλά βγάλαμε το τελικό αποτέλεσμα όταν είμασταν έτοιμοι. Δεν υπήρξε βιασύνη στο να βγει κάτι το οποίο δεν θα ήταν στημένο καλά, κάτι που δεν γίνεται πολλές φορές στην Ελλάδα».
«Εδώ, δόθηκε χρόνος, αναπτύξαμε ένα πάρα πολύ σωστό προϊόν, γιατί το μπέργκερ στην ουσία είναι 3 πράγματα: Το πρώτο και κύριο είναι το μπιφτέκι, μετά είναι το ψωμί και οι σάλτσες», τονίζει ο σεφ.
Γιατί όμως μπέργκερ;
«Το μπέργκερ, διαχρονικά, είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Δεν είναι street food ή junk food, είναι ένα φαγητό πάρα πολύ καλό αν γίνει σωστά».
«Δεν υπάρχει πρόχειρο φαγητό. Το φαγητό είναι φαγητό. Δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο. Το μπέργκερ είναι ένα σύνθετο προϊόν. Δεν παίρνω τον οποιοδήποτε κιμά, βάζω ένα μπιφτέκι, δύο ψωμιά, το ψήνω και έφτιαξα ένα προϊόν. Είναι ένα σύνθετο προϊόν με διαφορετικά υλικά, τα οποία καλείσαι να τα φέρεις σε ισορροπία. Επειδή είναι ένα προϊόν που βασίζεται στην πρώτη ύλη, δηλαδή στο κρέας, πρέπει να είναι και ποιοτικό. Και αυτό ήταν το λάθος στα πρώτα βήματα του μπέργκερ στην Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα καθώς δεν έδιναν αρκετή σημασία στο κρέας. Τα νέα μπεργκεράδικα που ανοίγουν δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτό», σημειώνει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
«Εμείς το κάναμε αυτό σε όλα τα υλικά, όχι μόνο στο κρέας, αλλά και στο ψωμί και στα τυριά. Έχουμε διαφορετικά τυριά όπως cheddar με ωρίμανση, γραβιέρα με ωρίμανση 12 μήνες κ.α. Ψαχνόμαστε στην πρώτη ύλη γιατί πιστεύουμε ότι ο Έλληνας το αξίζει. Η αγορά έχει ανέβει και ο κόσμος γίνεται πολύ πιο υποψιασμένος με το φαγητό. Οπότε δεν έχεις έναν πελάτη ανυποψίαστο, πόσο μάλλον για ένα παγκόσμιο προϊόν όπως είναι το μπέργκερ. Είναι ένα προϊόν που το τρώνε όλοι. Σπάνια θα βρεις κάποιον που θα πει ότι δεν του αρέσει το μπέγκερ, από τα μικρά παιδιά μέχρι τους μεγάλους ανθρώπους. Δεν πρέπει να βλέπουμε το φαγητό ελιτίστικα. Για μένα, το καλό φαγητό είναι ένα», αναφέρει.
Καλή και σωστή πρώτη ύλη
«Ασχοληθήκαμε πολύ με το μπιφτέκι γιατί είναι δύσκολο να βρεις σταθερή ποιότητα κρέατος. Κάναμε φοβερές δοκιμές με τις ποσοστώσεις του κρέατος και του λίπους. Φτιάξαμε δικό μας ψωμί, που είναι πολύ σημαντικό, και σε ένα εργαστήριο που ανοίξαμε, φτιάξαμε και τις δικές μας σάλτσες».
«Όλα ψήνονται εκείνη την στιγμή, δεν υπάρχει τίποτα κατεψυγμένο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί υπάρχει φρεσκάδα στα προϊόντα. Είμαστε λάτρεις της καλής πρώτης ύλης».
bovary.gr









